Γενετικά Τροποποιημένα Τρόφιμα

Εκτύπωση

gm_foodΌταν λέμε μεταλλαγμένα τρόφιμα ή γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα, αναφερόμαστε σε τρόφιμα, τα οποία έχουν δημιουργηθεί χρησιμοποιώντας τις πρόσφατες τεχνικές της μοριακής βιολογίας. Τα τρόφιμα αυτά έχουν τροποποιηθεί μέσα στα εργαστήρια, όπου οι επιστήμονες απομονώνουν γονίδια, κολλώντας τα σε άλλους οργανισμούς, με σκοπό την ενίσχυση κάποιων επιθυμητών χαρακτηριστικών, όπως η αντοχή στο κρύο, στα εντομοκτόνα ή ακόμα επειδή όπως πιστεύουν τα τρόφιμα αυτά αποκτούν μεγαλύτερη θρεπτική αξία.

Περισσότερα...

Η Πυραμίδα της διατροφής

Εκτύπωση

funny_boyΟι τροφές περιέχουν όλα τα θρεπτικά συστατικά που έχει ανάγκη το σώμα μας για να μεγαλώσει, να κρατηθεί σε φόρμα, να αναπτυχθεί, να κινηθεί, να σκεφτεί, να διαβάσει τέλος πάντων να ζήσει! 

Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι δεν υπάρχουν υγιεινά τρόφιμα, αλλά υγιεινή διατροφή. Όλες οι τροφές επιτρέπονται και όλες απαγορεύονται αρκεί να υπάρχει μέτρο και σωστές αναλογίες, που από άτομο σε άτομο διαφέρει. Εξαρτώνται από το φύλλο, την ηλικία, το επάγγελμα, το βαθμό της σωματικής δραστηριότητας, κλπ.

Περισσότερα...

Διατροφή και Σχολική Απόδοση

Εκτύπωση
study_asleepΤελευταία στο σχολείο αισθάνεστε κουρασμένοι και νιώθετε ότι δεν μπορείτε να συγκεντρωθείτε στο μάθημα; Μήπως έχετε ενοχές για τη δίαιτά σας και δεν προσέχετε τη διατροφή σας; Η διατροφικές μας συνήθειες παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην απόδοσή μας στα μαθήματα, πολύ περισσότερο από ότι νομίζουμε.

Περισσότερα...

Η Μεσογειακή Δίαιτα

Εκτύπωση

 Πολλοί από σας θα έχετε αναρωτηθεί τι ακριβώς είναι αυτή η Μεσογειακή δίαιτα που ακούγεται πολύ συχνά. Λοιπόν, τα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του 1960, ξεκίνησε μια έρευνα της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας, η οποία ήθελε να μελετήσεις τις διατροφικές συνήθειες, ανθρώπων από 7 διαφορετικές χώρες την Ελλάδα, την Ιταλία, την Γιουγκοσλαβία, την Ολλανδία, την Φινλανδία, την ΗΠΑ και την Ιαπωνία. Στην έρευνα πήραν μέρος περίπου 13.000 άτομα ηλικίας 40-59 ετών.

Περισσότερα...

Τα Μέταλλα

Εκτύπωση
dog_doctorΤα μέταλλα, όπως και οι βιταμίνες, είναι ουσίες που παίρνουμε από τις τροφές και τις οποίες χρειάζεται ο οργανισμός για να λειτουργήσει και να αναπτυχθεί. Παίζουν σημαντικό ρόλο στη ρύθμιση της λειτουργίας του οργανισμού.

Περισσότερα...