Το agogiygeis.gr φιλοδοξεί να σας βοηθήσει να κατανοήσετε όσο γίνεται καλύτερα, τα θέματα που έχουν σχέση με την υγεία σας. Εδώ θα βρείτε37189237_sm άρθρα, πληροφορίες, διαδραστικά κουίζ, προσομοιώσεις, κινούμενες εικόνες και πολλές άλλες δραστηριότητες. Για περισσότερη ευελιξία αλλά και ολοκληρωμένη αντίληψη μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και τις διδακτικές, μαθησιακές δραστηριότητες που προσφέρουμε. Για ό,τι νομίζετε ότι χρειάζεται να βελτιώσουμε, να προσθέσουμε ή να αλλάξουμε μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Ευχαριστούμε

Γενετικά Τροποποιημένα Τρόφιμα

gm_foodΌταν λέμε μεταλλαγμένα τρόφιμα ή γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα, αναφερόμαστε σε τρόφιμα, τα οποία έχουν δημιουργηθεί χρησιμοποιώντας τις πρόσφατες τεχνικές της μοριακής βιολογίας. Τα τρόφιμα αυτά έχουν τροποποιηθεί μέσα στα εργαστήρια, όπου οι επιστήμονες απομονώνουν γονίδια, κολλώντας τα σε άλλους οργανισμούς, με σκοπό την ενίσχυση κάποιων επιθυμητών χαρακτηριστικών, όπως η αντοχή στο κρύο, στα εντομοκτόνα ή ακόμα επειδή όπως πιστεύουν τα τρόφιμα αυτά αποκτούν μεγαλύτερη θρεπτική αξία.

Περισσότερα...

Κλιματική Αλλαγή

thermometerglobal_warmingΓεια σας παιδιά. Είμαι η Πούλα. Το ξέρετε ότι η αλλαγή του κλίματος θεωρείται το πιο σοβαρό περιβαλλοντικό πρόβλημα που έχει να αντιμετωπίσει ο πλανήτης μας; Ο τρόπος ζωής μας, η άγρια πανίδα και το περιβάλλον μας απειλούνται: οι παγετώνες λειώνουν, οι κοραλλιογενείς ύφαλοι πεθαίνουν και η συχνότητα των ακραίων καιρικών φαινόμενων συνεχώς αυξάνει.

Read More

Περισσότερα...

Η Διατροφούλα σας ρωτάει

diatrofoula_smallestΠιέστε ΕΔΩ,

για να βοηθήσετε τη Διατροφούλα να βρει

ποιες τροφές είναι υγιεινές

και πρέπει να τις τρώμε πιο συχνά.

 

Ένα παιχνίδι για τους μικρούς μας φίλους και τις μικρές μας φίλες

Ο αέρας που αναπνέουμε

knight_blinkingΑγαπητοί μου φίλοι και αγαπητές μου φίλες, ο άνθρωπος από την ημέρα που εμφανίστηκε στη γη άρχισε να εξελίσσεται συνεχώς. Προσπάθησε να ανακαλύψει καινούργια πράγματα, τα οποία θα τον βοηθούσαν να κάνει πιο εύκολη τη ζωή του. Στην αρχή ανακάλυψε το τροχό, αργότερα δάμασε τη φύση και τα ζώα. Μετά, ανακάλυψε μηχανήματα, αυτοκίνητα, έφτιαξε οικοδομήματα, εργοστάσια κι άλλες εφευρέσεις για να πετύχει το στόχο του. Στο τέλος κατάφερε να στρέψει τη φύση εναντίων του και σήμερα μιλάμε για το πώς θα ισορροπήσουμε όλη αυτή τη τεχνολογία έτσι ώστε να μη στραφεί εναντίων μας και να μην απειλεί την υγεία μας.


Θα ξέρετε ότι για να ζήσει ο άνθρωπος και για να πραγματοποιήσει τις βασικές λειτουργίες του, χρειάζεται οξυγόνο. Οξυγόνο που παίρνει από τον αέρα που αναπνέει. Είναι όμως καθαρός ο αέρας που αναπνέουμε; Θα έχετε ακούσει να λέμε συχνά για τη ρύπανση της ατμόσφαιρας. Πώς όμως ρυπαίνεται η ατμόσφαιρα και ποιες επιπτώσεις υπάρχουν για την υγεία μας;

Περισσότερα...

ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ

Στις μέρες μας συμβαίνουν παράξενα πράγματα. Ενώ όλοι ξέρουν και συμφωνούν ότι, το κάπνισμα είναι πολύ bull_smokingβλαβερό για την υγεία μας, παρ’ όλα αυτά πάρα πολύς κόσμος καπνίζει. Γιατί πιστεύετε συμβαίνει αυτό;

Ο Χριστόφορος Κολόμβος επιστρέφοντας από το ταξίδι του και την ανακάλυψη της Αμερικής, έφερε μαζί του ένα παράξενο έθιμο των ντόπιων φυλών. Τότε πολλοί Ευρωπαίοι άρχισαν να καπνίζουν, θεωρώντας ότι οι ουσίες του τσιγάρου είναι ωφέλιμες για την υγεία.

Περισσότερα...