Κλιματική Αλλαγή

Εκτύπωση

thermometerglobal_warmingΓεια σας παιδιά. Είμαι η Πούλα. Το ξέρετε ότι η αλλαγή του κλίματος θεωρείται το πιο σοβαρό περιβαλλοντικό πρόβλημα που έχει να αντιμετωπίσει ο πλανήτης μας; Ο τρόπος ζωής μας, η άγρια πανίδα και το περιβάλλον μας απειλούνται: οι παγετώνες λειώνουν, οι κοραλλιογενείς ύφαλοι πεθαίνουν και η συχνότητα των ακραίων καιρικών φαινόμενων συνεχώς αυξάνει.

Read More

Περισσότερα...

Ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία

Εκτύπωση

satelliteΤα κινητά τηλέφωνα έχουν εξαπλωθεί και συνεχίζουν να διαδίδονται παγκοσμίως με ταχύτατο ρυθμό. Όλο και περισσότερα παιδιά ακόμη και πολύ μικρών ηλικιών έχουν σήμερα κινητά τηλέφωνα.

Παράλληλα, πολλαπλασιάζονται και οι κεραίες των σταθμών βάσης που είναι απαραίτητες για τη λειτουργία του συστήματος στο οποίο στηρίζεται το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας. Όσο μεγαλύτερος είναι ο αριθμός των κινητών τηλεφώνων τόσο περισσότεροι σταθμοί βάσης χρειάζονται. Το ξέρετε ότι η κινητή τηλεφωνία στηρίζεται στην ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία Τα πεδία που προκύπτουν, προκαλούν φόβους ότι πιθανόν να έχουν αρνητικές επιδράσεις στην ανθρώπινη υγεία.

Περισσότερα...

Τα απορρίμματα που καταλήγουν;

Εκτύπωση

garbageΈνα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι στις γειτονιές τους είναι τα σκουπίδια που στοιβάζονται στους δρόμους. Το πρόβλημα των σκουπιδιών έχει μεγαλώσει τις τελευταίες δεκαετίες εξαιτίας του καταναλωτισμού που έχει συνεπάρει το σύγχρονο άνθρωπο. Το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα έντονο σε περιόδους που δε λειτουργούν οι υπηρεσίες που μαζεύουν τα σκουπίδια, δημιουργώντας σοβαρούς κινδύνους για την υγεία των κατοίκων.

Περισσότερα...

Ηχορύπανση

Εκτύπωση

noise_pollutionΜια μορφή ρύπανσης που δεν την καταλαβαίνουμε και αποτελεί σοβαρό κίνδυνο για την υγεία μας, είναι και αυτή που προέρχεται από τους θορύβους που προκαλούνται γύρω μας. Όταν τα σχολεία είναι κτισμένα κοντά σε περιοχές με έντονο θόρυβο, όπως αυτοκινητόδρομοι, εργαστήρια κλπ, έχει παρατηρηθεί ότι οι μαθητές που κάνουν μάθημα στις τάξεις που οι ήχοι ακούγονται εντονότερα, έχουν σημαντικά χαμηλότερη απόδοση από μαθητές άλλων τάξεων του ίδιου σχολείου όπου δεν υπάρχει ηχορύπανση.

Περισσότερα...