Σωματική Άσκηση

Εκτύπωση
Ευρετήριο Άρθρου
Σωματική Άσκηση
Τι αλλαγές γίνονται στο σώμα μας;
Όλες οι Σελίδες

bear_footballΑπό την αρχαιότητα ήταν γνωστές οι ωφέλειες της σωματικής άσκησης στην υγεία μας, τόσο στη σωματική όσο και στη ψυχική. "Νους υγιής εν σώματι υγιή", έλεγαν οι αρχαίοι Έλληνες. Γι' αυτό και στην βασική εκπαίδευση των νέων είχαν βάλει την γυμναστική στο πρόγραμμά τους. Αυτό συνεχίζεται μέχρι σήμερα σε όλες τις χώρες. Γιατί όμως είναι τόσο σημαντική η γυμναστική;

 

Ο άνθρωπος είναι το πιο ευπροσάρμοστο πλάσμα στον πλανήτη μας. Μπορεί να προσαρμοστεί σε οποιεσδήποτε συνθήκες. Κανένα άλλο πλάσμα δεν μπόρεσε να προσαρμόσει τον οργανισμό του σε τόσο διαφορετικές συνθήκες. Άνθρωποι ζουν σε όλα τα κλίματα, από τα πιο παγωμένα μέχρι τα πιο ζεστά. Αν το καταλάβουμε αυτό μπορούμε να αντιληφθούμε γιατί η σωματική άσκηση κάνει καλό στην υγεία μας.

Όταν γυμναζόμαστε οι ανάγκες του οργανισμού σε ενέργεια μεγαλώνει. Όταν τρέχουμε πολλά χιλιόμετρα ή ότανfrog_tennis πηδάμε πάνω κάτω για να κερδίσουμε την μπάλα, η καρδιά και οι μύες του σώματος αναγκάζονται να λειτουργήσουν πιο δυνατά. Σιγά-σιγά προσαρμόζονται κι έτσι είμαστε ικανοί να αντιμετωπίσουμε καταστάσεις δύσκολες και να αντιμετωπίσουμε πιο εύκολα τις ασθένειες, το κρύο, τη κούραση.

Επίσης, με τη γυμναστική αισθανόμαστε ωραία, νιώθουμε πιο κεφάτοι, ανάλαφροι και διώχνουμε το άγχος. Όλα αυτά βέβαια αφού ξεκουραστούμε λιγάκι, γιατί μετά τη γυμναστική αισθανόμαστε λιγάκι... κουρασμένοι ! Smile.