Το agogiygeis.gr φιλοδοξεί να σας βοηθήσει να κατανοήσετε όσο γίνεται καλύτερα, τα θέματα που έχουν σχέση με την υγεία σας. Εδώ θα βρείτε37189237_sm άρθρα, πληροφορίες, διαδραστικά κουίζ, προσομοιώσεις, κινούμενες εικόνες και πολλές άλλες δραστηριότητες. Για περισσότερη ευελιξία αλλά και ολοκληρωμένη αντίληψη μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και τις διδακτικές, μαθησιακές δραστηριότητες που προσφέρουμε. Για ό,τι νομίζετε ότι χρειάζεται να βελτιώσουμε, να προσθέσουμε ή να αλλάξουμε μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Ευχαριστούμε

Σωματική Άσκηση

bear_footballΑπό την αρχαιότητα ήταν γνωστές οι ωφέλειες της σωματικής άσκησης στην υγεία μας, τόσο στη σωματική όσο και στη ψυχική. "Νους υγιής εν σώματι υγιή", έλεγαν οι αρχαίοι Έλληνες. Γι' αυτό και στην βασική εκπαίδευση των νέων είχαν βάλει την γυμναστική στο πρόγραμμά τους. Αυτό συνεχίζεται μέχρι σήμερα σε όλες τις χώρες. Γιατί όμως είναι τόσο σημαντική η γυμναστική;

 

Ο άνθρωπος είναι το πιο ευπροσάρμοστο πλάσμα στον πλανήτη μας. Μπορεί να προσαρμοστεί σε οποιεσδήποτε συνθήκες. Κανένα άλλο πλάσμα δεν μπόρεσε να προσαρμόσει τον οργανισμό του σε τόσο διαφορετικές συνθήκες. Άνθρωποι ζουν σε όλα τα κλίματα, από τα πιο παγωμένα μέχρι τα πιο ζεστά. Αν το καταλάβουμε αυτό μπορούμε να αντιληφθούμε γιατί η σωματική άσκηση κάνει καλό στην υγεία μας.

Περισσότερα...

Η Πυραμίδα της διατροφής

funny_boyΟι τροφές περιέχουν όλα τα θρεπτικά συστατικά που έχει ανάγκη το σώμα μας για να μεγαλώσει, να κρατηθεί σε φόρμα, να αναπτυχθεί, να κινηθεί, να σκεφτεί, να διαβάσει τέλος πάντων να ζήσει! 

Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι δεν υπάρχουν υγιεινά τρόφιμα, αλλά υγιεινή διατροφή. Όλες οι τροφές επιτρέπονται και όλες απαγορεύονται αρκεί να υπάρχει μέτρο και σωστές αναλογίες, που από άτομο σε άτομο διαφέρει. Εξαρτώνται από το φύλλο, την ηλικία, το επάγγελμα, το βαθμό της σωματικής δραστηριότητας, κλπ.

Περισσότερα...

Τα Λίπη

hamburgerΌταν ακούτε τη λέξη «Λίπη», σίγουρα θα σας έρχεται στο νου κάτι που δεν πρέπει να τρώτε. Τα πράγματα όμως δεν είναι ακριβώς έτσι. Τα Λίπη, όπως και οι Υδατάνθρακες, οι Πρωτεΐνες, οι Βιταμίνες και τα Μέταλλα, αποτελούν τα θρεπτικά συστατικά που πρέπει να καταναλώνουμε, για να βοηθήσουμε τον οργανισμό μας να αναπτυχθεί.

Περισσότερα...

Η Μεσογειακή Δίαιτα

 Πολλοί από σας θα έχετε αναρωτηθεί τι ακριβώς είναι αυτή η Μεσογειακή δίαιτα που ακούγεται πολύ συχνά. Λοιπόν, τα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του 1960, ξεκίνησε μια έρευνα της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας, η οποία ήθελε να μελετήσεις τις διατροφικές συνήθειες, ανθρώπων από 7 διαφορετικές χώρες την Ελλάδα, την Ιταλία, την Γιουγκοσλαβία, την Ολλανδία, την Φινλανδία, την ΗΠΑ και την Ιαπωνία. Στην έρευνα πήραν μέρος περίπου 13.000 άτομα ηλικίας 40-59 ετών.

Περισσότερα...